Amino: vloeibaar of vast?


Aminozuren zijn in te nemen in de vorm van tabletten en vloeistof. Het verschil tussen deze twee manieren van innemen heeft niks met de werking van de producten te maken. Vloeistof wordt misschien sneller door het lichaam opgenomen dan de tabletten die nog afgebroken moeten worden, maar het uiteindelijke doel met het slikken van aminozuren wordt met beide manieren bereikt.

De reden waarom iemand sneller zal kiezen voor de vloeibare versie is meestal omdat hij of zij niet van het slikken van pillen houdt. Met het nemen van aminozuren slik je al snel vijf pillen per dag. Voor iemand die niet houdt van het slikken van pillen is dan de vloeibare versie aantrekkelijker. Ook kan men kiezen voor liquid, omdat men liever niet met pillen op zak loopt.
Een nadeel aan de liquidversie is vaak dat het een vieze smaak en een stroperige consistentie heeft. Producenten weten echter vaak op slinkse wijze deze vieze smaak te maskeren. Ook kunnen de vloeibare aminozuren worden gemengd met water of vruchtensap om de smaak goed te doen. Toch zou dit een reden kunnen zijn om te kiezen voor de pillen.