Aminozuren: supplementen


75 Procent van het lichaam bestaat uit aminozuren. Aminozuren zijn als bouwstoffen van het lichaam van groot belang voor elk deel hiervan. Hierdoor zijn de aminozuren ook breed inzetbaar in het lichaam. Dit kan voordelen opleveren van een depressie tot haaruitval. Een voldoende inname van de aminozuren op een dag is dus van groot belang. Als u bang bent dat u dagelijks onvoldoende aminozuren tot u neemt, kunt u gebruik maak van voedingsupplementen.

Er zijn hierbij verschillende soorten aminozuren beschikbaar. Sommige supplementen bieden het totaalpakket aan en andere supplementen beschikken over slechts 1 of enkele van de 20 beschikbare aminozuren. Een supplement die maar 1 bepaalde soort aminozuur bevat, wordt vaak door mensen gekozen die een specifiek doel voor ogen hebben met het slikken van de supplementen. Zo kan een enkelvoudig supplement k worden gebruikt om snel van een verkoudheid af te komen. Arginine kan aanvullend worden geslikt om het immuunsysteem te versterken. Hierdoor kan een verkoudheid zelfs worden voorkomen.

Ook zijn er verschillende letters voor de supplementen gezet die iets aangeven. Een supplement met de letter L zoals L-Arginine staat er om bekend beter door het lichaam opgenomen te worden.

Het slikken van supplementen wordt aanvullend gedaan op de maaltijd van die dag. De supplementen vervangen een maaltijd dus niet.