Aminozuren voor een gezonde huid

Te veel verzadigde vetzuren kunnen leiden tot een toename van vetcellen. Dit kan afdoen aan een gezonde huid en o.a. cellulitis veroorzaken. Een gezond vetarm dieet en sporten dragen bij aan een strakke gezonde huid, maar ook bepaalde voedingsupplementen kunnen bij een ongezonde huid van dienst zijn. De volgende aminozuren zijn effectief in het creëren van een mooie strakke huid: prolyne, glycine, leucine en lysine.

Aminozuren zorgen voor het gladstrijken van de huid, het opvullen van lijnen en dragen bij aan de kleurtoon van de huid. Aanvullend kunnen aminozuren ook nog bijdragen aan de vermindering van littekens en vlekjes die ontstaan bij veroudering. Hierbij wordt de huid genoeg gehydrateerd en wordt het weefsel van de huid dat door veroudering of omgevingsfactoren is aangetast verstevigd.

Zorg dus voor een gezond dieet met weinig verzadigd vetten. Denk hierbij aan een gevarieerd dieet met voedingsmiddelen zoals bladgroenten, vis, eieren, melk, rood vlees, noten, bonen en soja die rijk zijn aan eiwitten. Dit leidt tot een groter peil aan aminozuren in je lichaam. Aanvullend kunnen de voorheen genoemde supplementen worden genomen.