Aminozuren werken beter dan antibiotica


Om snel van een infectie af te komen, grijpen we al snel naar de antibiotica. Er ontstaat echter steeds meer weerzin tegen het gebruik, omdat ze na gebruik niet bij eenzelfde persoon te hergebruiken zijn, doordat de bacteriën zich resistent maken. Een onderzoeker uit Duitsland heeft kunnen aantonen dat een simpele natuurlijke aminozuur beter kan werken dan antibiotica tegen ziekte. In tegenstelling tot antibiotica zorgen natuurlijke aminozuren niet voor bijkomende schade aan de gezonde cellen in het lichaam.

Hiertoe hebben de onderzoekers het effect van aminozuren bij een infectie bekeken. Hierbij werd ontdekt dat aminozuren beter door de membranen van de bacteriën heen braken en ze onschadelijk maakten dan antibiotica dat deed. Bovendien was hiervoor een kleinere concentratie aan aminozuren nodig dan een concentratie aan antibiotica. Hierbij werden de schadelijke bacteriën afgebroken door de aminozuren en de niet-schadelijke bacteriën met rust gelaten terwijl bij antibiotica bacteriën die voordelig kunnen zijn voor het lichaam ook worden beschadigd. Een laatste voordeel is dat aminozuren bruikbaar zijn op alle infecties terwijl er voor antibiotica voor verschillende infecties verschillende middelen moeten worden ontworpen.

Bij een opgelopen infectie kan een boost aan aminozuren volgens dit onderzoek dus een grotere hulp bieden dan antibiotica. Hierbij kan voedsel rijk aan aminozuren zoals bonen, zuivelproducten, vis en noten een hulp zijn, maar kan ook het aanvullend slikken van voedingsupplementen bijdragen aan het afrekenen met de infectie.