BCAA’s voor herstel en groei van de spieren


BCAA’S

Branched chain amino acids of BCAA’s is suppletie die al langer bestaat dan producten als creatine en beta-alanine. Desondanks weten maar weinig mensen wat deze combinatie van aminozuren allemaal voor je kunnen betekenen. Nu er meer onderzoek gedaan is naar BCAA’s, is er een groeiende interesse gekomen in deze producten onder de bodybuilders.

Leucine, Isoleucine en valine

Dit zijn de drie aminozuren die in combinatie voorkomen in dit product. Deze aminozuren vallen onder de essentiële aminozuren en worden dus niet door het lichaam zelf gemaakt. Deze moeten met voldoende voeding worden opgenomen. Hoewel het lichaam alle 20 aminozuren gebruikt om spieren op te bouwen, bestaat het spierweefsel voor een derde uit deze drie aminozuren. Voor het laten groeien van je spieren, zijn BCAA’s dus een must!

BCAA’s herstelt en geeft energie

BCAA’s zijn een grote energiebron voor werkende spieren door hun bijzondere metabolisme. Langer en harder trainen zonder moe te worden, is hierdoor mogelijk. Dit komt niet alleen door hun metabolisme, maar ook door hun vaardigheid om glycogeen te sparen gedurende de training. Glycogeen komt voor in de lever en de spieren en is een brandstof voor werkende spieren. Dit maakt de aanwezigheid van glycogeen belangrijk als je gedurende langere tijd wilt sporten. Onderzoek heeft aangetoond dat het gebruik van BCAA’s voor en tijdens de training de glycogeen hoeveelheden in het lichaam spaart met 25%. Dit draagt niet alleen bij aan het sparen van energie, maar ook aan snel herstel van de spieren.