Eiwitpoeder vs. Aminozuren


Het vinden van de juiste supplementen om je fitnessdoelen te halen, heeft wat denktijd nodig. De hoge kwaliteit eiwitten of complete eiwitten zijn diegene die aminozuren bevatten min of meer gelijk zijn aan de aminozuren die het lichaam nodig heeft. Aminozuren zijn eiwitten die al zijn afgebroken. Het lichaam kan zonder verder afbreken deze stoffen direct in het lichaam gebruiken.

Voordelen aminozuren

Het grootste voordeel van het nemen van aminozuren is dat het lichaam de stof niet eerst hoeft af te breken, voordat het opgenomen kan worden. Hiernaast zijn aminozuren makkelijk en snel in gebruik doordat ze in supplementen vaak voorkomen als tablet of capsule. Het innemen van BCAA aminozuren in combinatie met voldoende koolhydraten een tot drie uur na training, kan de spierafbraak voorkomen en de spieren stimuleren te groeien.

Typen eiwitpoeders

Twee populaire vormen van eiwit zijn de whey en caseine eiwitten. Beide producten zijn van goede kwaliteit en bieden alle essentiële aminozuren om de spieren te helpen groeien en herstellen. Eiwitpoeders worden opgelost in water, sap of melk en gedronken als een shake. Deze stoffen moeten, in tegenstelling tot aminozuren, eerst door het lichaam afgebroken worden voor ze worden opgenomen.