Het intern en extern verzorgen van de huid met aminozuren


Als u uw huid al met tientallen huidproducten heeft geprobeerd te hydrateren, te ontvetten of heeft geprobeerd van de rimpels af te komen, heeft u vast nog nooit aan het gebruik van aminozuren gedacht. Aminozuren zouden de nodige positieve effecten hebben op uw huid. Aminozuren vormen de basis van proteïnen en de proteïnen vormen weer de bouwstenen van de cellen in het lichaam. De aanmaak van nieuwe cellen kan een positief effect hebben op een huid die littekens of lijnen heeft. Ook hebben de aminozuren een voedende, hydraterende en verzorgende functie op de huid.

Er zijn 4 aminozuren die u kunnen helpen bij het verkrijgen van een mooiere huid. Dat zijn de aminouren proline, glycine, leucine en lysine. Deze aminozuren of een combinatie van deze vier kunnen bevorderen het hydrateren en voeden van de huid en voorkomen uitdroging. De huid zal zachter aanvoelen en er jonger uitzien.

De aminozuren kunnen u hierbij zowel extern als intern van dienst zijn. Externe producten zijn huidproducten waarin de aminozuren zijn verwerkt. Vraag hiernaar bij uw drogist. Het innemen van aminozuren kan via voedingsupplementen of voeding. U bent immers wat u eet. U kunt er dus door het toevoegen van de voorheen genoemde 4 aminozuren in uw dieet er intern voor zorgen dat uw huid weer gezond, mooi en jong wordt. Eieren, melk en veel vleessoorten bevatten vaak hele proteïnen waarin deze aminozuren zijn verwerkt. Verwerk deze producten dus in uw dagelijkse dieet voor die prachtige huid.