Lekker in je vel met L-Tyrosine


L-Tyrosine als supplement wordt gebruikt om de stemming te verbeteren, tegen neerslachtigheid en als eetlustremmer. Veel personen ervaren dat ze dan ook lekkerder in hun vel zitten na inname van L-Tyrosine. Omdat het een natuurlijk product is preferen veel mensen het boven medicatie, mede omdat het niet verslavend werkt. Het lichaam bouwt wel een tolerantie op voor L-tyrosine waardoor het effect na twee a drie weken minder kan worden. Meer innemen is dan een mogelijkheid maar beter is om dan twee weken geen tyrosine te nemen.

Tyrosine en verslaving aan drugs

Personen die aan drugs verslaafd zijn kunnen baat hebben wij het gebruik van Tyrosine omdat drugs zoals cocaine en xtc de dopaminespiegel negatief beinvloeden. Tyrosine helpt dan bij het onderdrukken van de drang naar drugs.

Dosering en inname

L-Tyrosine kan je het beste in de ochtend innemen, eventueel in combinatie met vitamine B6 is een hoge dosering. Bij voorkeur een half uur voor de maaltijd innemen op een nuchtere maag. Als je tyrosine in combinatie inneemt met andere aminozuren wordt de werking minder, dit omdat het lichaam dan niet alleen de tyrosine opneemt maar ook de andere aminozuren moet verwerken. Dus daarom bij voorkeur innemen op een lege maag. De doseringen die geadviseerd worden lopen uiteen van 500 tot 2000mg. De meeste producten adviseren een inname tussen de 1200 en 2000mg en het beste is om dit te verdelen over de dag met tussenpauzes van 8 uur. Stel je neemt drie maal per dag een capsule in met een tussenpauze van acht uur, dan is dat de beste verdeling voor het lichaam omdat er dan een constante inname is.

Wat is L-Tyrosine voor een aminozuur

L-Tyrosine is een niet essentieel aminozuur, oftewel het lichaam maakt dit zelf aan. L-Tyrosine speelt een rol bij het doorgeven van signalen van de zenuwen en het prikkelen van de hersenen. De voorloper van L-Tyrosine is Fenylalanine maar door bepaalde tekorten aan enzymen in het lichaam kan het zijn dat er niet voldoende Tyrosine wordt aangemaakt door het lichaam.

Combinaties

Combineer tyrosine niet met een anti-depressiva maar gebruik het afzonderlijk. Ook niet gebruiken als je last van een hoge bloeddruk hebt. Het is wel goed om Tyrosine te combineren met vitamine B6 als je het inneemt. Vitamine B6 helpt het lichaam om de tyrosine beter te verwerken.