Lysine tegen haaruitval

Haaruitval is een vervelend en helaas veelvoorkomend verschijnsel voor zowel mannen als vrouwen. Haaruitval kan van korte of lange duur zijn en het kan voorkomen op delen van de hoofdhuid of over het hele hoofd. Haargroei ondergaat drie fases. De eerste fase is de meest actieve periode waarin het haar hard groeit. Dit gebeurt van het tweede tot zesde levensjaar. In de tweede fase groeit het haar gedurende een aantal maanden niet meer tot het uitvalt en wordt vervangen door nieuwe haren in de derde fase.

De haren zijn, net als een groot deel van het lichaam, opgebouwd uit proteïnen. De proteïnen zorgen voor de opbouw van nieuwe haren die als vervanging fungeren voor de uitgevallen haren. Als er een te weinig aan proteïnen in het lichaam beschikbaar is, zal het lichaam in plaats van de gebruikelijke koolhydraten de proteïnen of het lichaamsvet gebruiken als brandstof in het lichaam. De proteïnen die nu gebruikt worden voor brandstof zorgen dat er minder proteïnen beschikbaar komen voor de andere functies van eiwit zoals het behouden of aanmaken van nieuwe haren. Dit kan leiden tot veel haaruitval en weinig aanmaak van nieuwe haren.

Lysine is een aminozuur dat verantwoordelijk is voor de bouw van eiwitten. Het lichaam kan dit aminozuur niet zelf aanmaken dus moet het opgenomen worden door het lichaam door middel van voedsel. Lysine De hoofdhuid wordt na inname van lysine zichtbaar gezonder. Dit is een grote hulp voor het stimuleren van haargroei. Ook zullen de aanvullende proteïnen die bij inname van lysine worden opgebouwd bijdragen aan meer haargroei en minder haaruitval.