Tribulus: natuurlijk wondermiddel


Tribulus is een supplement afkomstig uit de plant tribulus terrestris of in het Engels bekend als de puncture vine. Eeuwenlang is van de plant in China en India medicinaal gebruik gemaakt. De plant werd bekend in Amerika en Oost-Europa nadat atleten zeiden dat de plant als medicijn een positief effect had op hun sportprestatie.

Waar wordt tribulus voor gebruikt?
Tribulus wordt het meest ingeschakeld bij erectiestoornissen, onvruchtbaarheid en wordt gebruikt als lustopwekkend middel. In de laatste jaren is het product ook in trek bij sporters voor het opvoeren van de sportprestaties.

Wat doet tribulus met je lichaam
Onderzoek heeft aangetoond dat tribulus zorgt voor een verhoging van het hormoon testosteron. De testosteron wordt bij gebruik van tribulus op een natuurlijke manier verhoogd zonder gebruik van steroïden die voor veel negatieve bijwerkingen zorgen zoals het niet goed werken van lever, nieren, hart en de voortplantingsorganen.  Hierbij worden de hormonen en daarbij de seksuele prestaties verbeterd en de opbouw van de spieren bij training gestimuleerd.

 

Dosering
Een veelgebruikte hoeveelheid voor het slikken van tribulus is 85 tot 250mg per dag. De tribulus wordt met de maaltijden op een dag ingenomen.

Let op!
Niet geschikt voor zwangere vrouwen. Ook mensen met borst of prostaatkanker, moeten geen gebruik maken van tribulus in verband met de gesteldheid van hun hormonen.