Tryptofaan voor een betere nachtrust

Tryptofaan is een aminozuur dat ervoor zorgt dat het lichaam maximaal serotinine aanmaakt, een hormoon dat ervoor zorgt dat je in slaap komt en blijft slapen. Tryptofaan is een aminozuur dat voorkomt in veel eiwitproducten, echter in een lage dosering. Daarnaast  wordt alleen een goede werking verkregen door het aminozuur in de pure vorm in te nemen op een nuchtere maag.

Een standaard dosering van 1000mg (vaak 2 capsules van 500mg) helpen je sneller in slaap te komen en dieper te laten slapen. Iemand die zwaarder weegt dan 80kg zou 1500mg kunnen nemen. Start echter altijd met een lage dosering van 500 of 1000 mg.

Doordat je beter slaapt is je lichaam beter in staat zich optimaal te herstellen van een training of workout. Groot voordeel ten opzichte van een slaapmiddel dat voorgeschreven is door de doktor is dat je niet met een duf gevoel wakker wordt en er niet verslaafd aan zal raken. Dit omdat het lichaam alleen op een natuurlijke manier gestimuleerd wordt om meer slaaphormoon aan te maken.

Dit aminozuur wordt soms ook gebruikt door personen met ADHD die geen medicatie van de doktor willen gebruiken vanwege de vele bijwerkingen. Gebruikers ervaren dat ze rustiger zijn overdag en zich beter kunnen concentreren. Ik zou het persoonlijk alleen aanraden om overdag te gebruiken als er ADHD is vastgesteld door een arts. En een voortuig besturen zou ik ook niet aanbevelen, ook al zou dit geen bijwerking mogen zijn van dit aminozuur.

, , ,